Ölmühle Solling Aromatično olje ingverja in limonine trave Naturland

Repično olje sreča ingver in svežo limonino travo

Izdelka proizvajalec nima več v ponudbi
  • sveže stisnjeno
  • polnovredno doživetje okusa
  • aromatično in pikantno

  • BIO

Opis

Imenovan ingver: Zingiber officinale Roscoe se goji, tako kot limonino travo (Cymbopogongras), v tropskih državah po vsem svetu. Limonina trava vsebuje okusna in dišeča, ter osvežilna eterična olja (citronell olje trave), zaradi česar se uporablja kot zeliščna in čajna rastlina. Mešanica ingverja in limonine trave začinja perutnino in zelenjavne jede na azijski način. Oba okusa sta v vrhunski kuhinji zelo cenjena. Vendar sveža limonina trava in korenika ingverja nista vedno na voljo in to luknjo nedosegljivosti lahko zapolnimo z mešanico začimb ingverja in limonine trave!

Osnovno olje aromatičnega olja ingverja in limonine trave je hladno stiskano repično olje.

Za pridelavo repičnega olja (jedilnega olja) se uporablja 00-repična semena iz nadzorovane ekološke pridelave. Začimbe (ingver in limonina trava) prihajata iz Madagaskarja, otoka Dominikanske republike, ali iz Šrilanke oziroma Indije.

Nasveti za kuhinjo
Za začinjanje solat, omak, prelivov in ​​marinad za podarjanje sveže note ingverja in limonine trave. Za perutnino in zelenjavne jedi, riž in testenine, juhe, terine, fonduje, ribe in morske sadeže. Chutneys, relish in paradižnikove jedi za avtentičen okus. Izredno dobro se olje prilega na tofujih.

Ingver je prijazen do želodca in krepi prebavo. Krepke, mesni jedi postanejo z ingverjem lažje prebavljive. Namesto čilija lahko s pomočjo ingverja podarite jedem željeno ostrino saj je ta bolj prijazen do trebušne sluznice. V 5-elementih-dieti (-kuhi) je ingver pomemben sestavni del. Greje tudi notranje organe.

Poglejte v azijsko kuharsko knjigo. Namesto, limonine trave in ingverja, lahko aromatično olje dodajate bolj zmerno in začinite velika vrst jedi. Izogibajte se pregrevanja aromatičnega olja; dodajajte na koncu cvrtja in pečenja v voku, in tako ohranite polno aromo olja. Ni primerno za cvrtje.

Sestavine:
Repično olje, ingver, naravno olje limonine trave

Znamka: Ölmühle Solling
Metainfo: Jedilna maščoba / jedilno olje
Lastnosti izdelka: BIO, Reduciranje plastike

Sestavine

Povprečna energijska vrednost in vsebnost hranil

Energijska vrednost 3700 kJ / 900 kcal
Proteini 0 g
Ogljikovi hidrati 0 g
od teh sladkor 0 g
Sol 0 g
Maščobe 100 g
od teh nasičene maščobne kisline 7,5 g
enkrat nenasičene maščobne kisline 65,1 g
polinenasičene maščobne kisline (omega-3 in omega-6 maščobne kisline) 27,4 g

Izkušenj v slovenščina za Ölmühle Solling Aromatično olje ingverja in limonine trave Naturland