Birkengold Brezovo sladilo fino mleto

100 % ksilitol (iz brezovega in bukovega lubja)

RazprodanoIzdelek v naši trgovini ni več na voljo

Opis

Brezovo sladilo je sestavljeno iz naravnih rastlinskih surovin. Zgleda in je enakega okusa kot sladkor.

Brezovo sladilo je sestavljeno iz čistega evropskega ksilita, ki se pridobiva iz vlaken lubja breze, ki so bogata s hranilnimi snovmi. Ksilit v naravi ne najdemo samo v skorji breze, temveč v različnem sadju in zelenjavi.

Brezovo sladilo lahko uporabljamo za peko, sladkanje pijač, marmelad in sladic. Pri receptih enostavno količino sladkorja zamenjajte z enako količino brezovega sladila.

Kozarec z brezovim sladilom vsebuje čist evropski ksilit izbrane kakovosti in z lahkoto zamenja sladkornico na vaši mizi. Primeren je tudi kot darilo ali vzorec, seveda pa kozarec lahko tudi ponovno polnite.

 • Brezovo sladilo ima 40 % manj kalorij kot sladkor

Sladkajte in pecite kot ste navajeni

Brezovo sladilo (ksilit) je idealno za peko, sladkanje napitkov, marmelad, sladoleda in sladic. Je enako sladko kot sladkor in v primerjavi z umetnimi sladili, kot npr. stevia, nima priokusa. Recepte z navedeno količino sladkorja ni potrebno spreminjati. Sladkor enostavno nadomestite z enako količino brezovega sladila (ksilit).

Kvašeno testo

Ker se bakterije z brezovim sladilom (ksilit) ne morejo hraniti, tudi kvas tega ne more uporabiti. Če uporabljate sveži kvas za testo, morate dodati sladkor. Pri uporabi suhega kvasa ne potrebujete sladkorja, zato je brezovo sladilo idealno.

Rok trajanja

Če hranite brezovo sladilo (ksilit) na suhem, ga lahko tako kot sladkor in sol praktično uporabljate neomejeno dolgo. Kljub temu je na embalaži odtisnjen rok trajanja. Pri visoki vlažnosti in odprti embalaži lahko nastanejo grudice, vendar ga lahko brez pomislekov uporabljate naprej. Ker se bakterije ne morejo hraniti z brezovim sladilom, imajo z njim narejene marmelade in peciva še posebej dolg rok trajanja.

Posebnosti

 • V začetnih fazah lahko ksilit pospeši prebavne procese in lahko pri občutljivih ljudeh povzroči drisko. Pri odraslih se to lahko pojavi pri zaužitju več kot 50 gramov dnevno, vendar izgine, ko se telo navadi. Priporočamo počasno navajanje na brezovo sladilo (ksilit), potem se dobro prenašajo tudi večje količine.
 • Ksilit ni primeren za pse! Ne prenašajo ga tako grozdja ali kakava. Podobno velja za kunce, koze in govedo.

Znamka: Birkengold
Kunstitucija: Vata, Pitta, Kapha
Dodatne informacije
Hranilne vrednosti na 100 g
Energijska vrednost 238 kcal
Maščobe 0g
od teh nasičene maščobne kisline 0g
Ogljikovi hidrati 99 g
od teh sladkor 0 g
od teh polioli 99 g
Vlaknine 0g
Beljakovine 0g
Soli <0,01 g

Sestavine: 100% ksilit iz lubja breze in bukve

Izkušnenj v jeziku slovenščina za izdelek Birkengold Brezovo sladilo fino mleto

Podobni izdelki:

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder

Kupci, ki so naročili "Brezovo sladilo fino mleto" so naročili tudi:

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder