Classic Ayurveda Amalaki v prahu bio

Tradicionalna ajurvedska začimba v prahu

RazprodanoIzdelek v naši trgovini ni več na voljo

Opis

Amalaki (Amla)

Amla se v Ayurvedi imenuje "sadež mladosti in lepote" (znanstveno ni dokazano). Velja za najpomembnejšo Rasayano. V nemščini jo imenujejo tudi "indijska kosmulja", ker je podobna lokalni kosmulji. Sveže sadje je izjemno kislo in vsebuje veliko vitamina C. Od šestih možnih okusov jih vsebuje pet, manjka le slano. Cilja na vse tri doše, predvsem pa na Pitta Dosha. Sadje Amla tradicionalno kuhamo na kratko po obiranju, da se celuloza loči od jedra. Prah, pridobljen iz tega, je običajno skoraj črn. Pri klasični ajurvedi pa je kaša mehansko ločena od jedra, ne da bi jo segrevali. Plodove posušimo pri nizkih temperaturah in jih nato zmeljemo v prah. Ta prašek je kremno bel in vsebuje visoko ORAC vrednost zaradi nežne obdelave.

Sodobna znanost je določila tako imenovano ORAC vrednost, da bi lahko nakazala antioksidativne lastnosti rastline. ORAC pomeni kapaciteto radikalne absorpcije kisika in se meri v enotah ORAC na 100 g. Potrošniku daje primerjalni ukrep, ki lahko služi kot pokazatelj antioksidativnega potenciala hrane.
Po mnenju nekaterih znanstvenikov je povprečna dnevna potreba za odraslo osebo približno 5000 - 7000 ORAC enot. Prah Amla, posebej izdelan za nas, vsebuje 100 g 123.900 ORAC enot (določil jih je inštitut LEFO, pooblaščeni testni laboratorij). Kot primerjalno vrednost sta dva primera: Maline vsebujejo 4.882 enot na 100 g, listi Moringe vsebuje 62.600 enot. Naš Amla prah vsebuje bistveno višjo raven ORAC enot.

Priporočen dnevni odmerek: na dan potresote 2 čajni žlički, na primer v vodo, smoothie ali hrano.

Znamka: Classic Ayurveda
Metainfo: Rasayana
Kunstitucija: Vata, Pitta, Kapha, Tridosha
Alergeni - brez: Brez glutena, Brez laktoze
Odmerna oblika: Živila
Tip kože: Obremenjena koža zaradi sonca
Lastnosti izdelka: BIO, Vegansko, Reduciranje plastike, Rasayana
Dodatne informacije

Sestavine: indijska kosmulja * (Amalaki)
* iz nadzorovane ekološke pridelave

Izkušnenj v jeziku slovenščina za izdelek Classic Ayurveda Amalaki v prahu bio

Podobni izdelki:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Kupci, ki so naročili "Amalaki v prahu bio" so naročili tudi:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder