Ölmühle Solling Nativ olje repičnih semen

Čisto olje oluščenih semen ogrščice

RazprodanoIzdelek v naši trgovini ni več na voljo

Opis

Olje repičnih semen se pridobiva iz sveže nabranih semen oljne ogrščice s hladnim stiskanjem prej olupljenih zrn. V primerjavi z repičnim oljem je blagega okusa in je bolj primerno za cvrtje in peko. Pri olju repičnih semen so semena pred samim stiskanjem olupijo, sepravi črni olupi so odstranjeni. Repično olje je tako dobljeno izključno iz drobnih, zlatorumenih semen oljne ogrščice s posebnim, nežnim hladnim stiskanjem, medtem ko je pri repičnem olju stisnjeno celotno seme. Olje repičnih semen velja za najbolj dragoceno jedilno olje z vsestransko uporabo za hladne in tople jedi.

Zaradi zelo nizke vsebnosti nasičenih maščobnih kislin in visoko vsebnostjo mononenasičene oleinske kisline in uravnoteženim razmerjem omega-6 in omega-3 maščobnih kislin, je jedilno olje repičnih semen izredno hranilno-fiziološko priporočljivo olje za vsakodnevno uporabo. Olje, iz hladno stiskanih bio-semen oljne repice je v primernem shranjevanju (tesno zaprto v temni steklenici zaščiteno pred svetlobo in mrazom) uporabno do 12 mesecev.

Olje repičnih semen velja za najbolj dragoceno jedilno olje z vsestransko uporabo za hladne in tople jedi. Spekter maščobnih kislin iz semen oljne repice je prehransko-fiziološko bolj dragoceno kot olivno olje, saj vsebuje približno 30% polinenasičenih maščobnih kislin. Nežen okus oreščkov se lepo prilega k solati. Zaradi relativne odpornosti na temperaturo je repično olje izredno dobro za dupšenje in kuhanje in celo za peko in cvrtje. V hladilniku ostane repično olje tekoče in je zato še posebej primerno za mariniranje sirov ali antipast. Tudi z jajčnimi in mlečnimi izdelki (npr. jogurtni prelivi in ​​majoneze) predstavlja občudovanja vredno doživetje okusov. Repično olje je idealno za uravnoteženo prehrano in vsakodnevno uporabo v kuhinji!

Znamka: Ölmühle Solling
Lastnosti izdelka: BIO, Reduciranje plastike
Dodatne informacije

Povprečna energijska vrednost in vsebnost hranil

Energijska vrednost 3700 kJ / 900 kcal
Proteini 0 g
Ogljikovi hidrati 0 g
od teh sladkor 0 g
Sol 0 g
Maščobe 100 g
od teh nasičene maščobne kisline 7,5 g
enkrat nenasičene maščobne kisline 65,1 g
polinenasičene maščobne kisline (omega-3 in omega-6 maščobne kisline) 27,4 g

© Besedilo in fotografije: Ölmühle Solling

Izkušnenj v jeziku slovenščina za izdelek Ölmühle Solling Nativ olje repičnih semen

Podobni izdelki:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Kupci, ki so naročili "Nativ olje repičnih semen" so naročili tudi:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder