Ajurveda & joga - odličen duo

Ajurveda & joga - odličen duo

Zakaj se ajurveda in joga tako dobro dopolnjujeta

Izhajajoč iz istega izvora, skoraj v istem času, lahko ajurvedo in jogo opišemo kot tako imenovani sestrski disciplini. Intimna povezava med obema sega v Vede. Ajurveda temelji na poznavanju 5 elementov, povzetih v 3 došah. Ajurvedo lahko opišemo kot znanje o življenju. Cilj ajurvede in joge je s telesom, umom in dušo živeti življenje v harmoniji. Redna vadba joge in voden življenjski slog po ajurvedi vas bosta korak za korakom približala temu cilju.

Joga in ajurveda služita uravnovešanju telesa, uma in duha in skupaj imata dvakrat močnejši učinek. Tako vadba joge in vedske modrosti usmerja našo pozornost na naš um. Spodbuja se notranji mir, krepita se naša samozavest in samopodoba, vračata se spokojnost in harmonija. Namesto diete, zeliščne medicine, masaže ipd., vadba joge uporablja blagodejne asane, dihalne vaje (pranajame) in sproščujoče meditacije.

Jessica Mallaschitz, direktorica prave joge v središču Gradca je hitro prepoznala neverjetno moč, ki jo prinašata kombinacija joge in ajurvede. Pri pravi jogi se joga izvaja v njeni tradicionalni obliki. Tu je poudarek na naslednjih treh stebrih:

  • Ashtanga Vinyasa joga
  • Pranajama
  • Ajurveda

Ashtanga Vinyasa joga ponuja vsakemu praktikantu možnost, da upošteva svoje individualne potrebe in nadaljuje v svojem tempu in ritmu. Pranajama, zaustavitev ali razširitev življenjskih energij je bistveni del vadbe prave joge. Pravilno dihanje, usklajene asane in filozofija igrajo vedno pomembno vlogo v pravi jogi. Modrost ajurvede je vedno prisotna in se harmonično preliva v prakso.

Na osebnih spletnih tečajih joge in tečajih v živo spoznate jogo iz nove strani kot tudi srečate podobno misleče ljudi. Lahko se odločite ali želite vaditi jogo v stilu Mysore (ena na ena), jogo Gentle Ashtanga ali jogo v LED razredu. Obstaja tudi možnost udeležbe na vodenih meditacijah, posebnih delavnicah in srečanjih. S pravo jogo vsak najde harmonijo in ravnovesje.