Različne ghee vrste za vsak okus

"Kaj je ghee"? To vprašanje je verjetno eno najpogosteje zastavljenih vprašanj v ajurvedi, zato bomo to razjasnili prav na začetku. Ghee je prečiščena maslena maščoba. Ta ne vsebuje mlečnih beljakovin in vsebuje zelo majhno količino vode. V indijski ajurvedski kuhinji je ghee ena najpomembnejših užitnih maščob, ki se pridobiva z najrazličnejšimi postopki (v ajurvedi izključno s postopkom vrenja). Kombinacija gheeja z zelišči je še posebej učinkovita. Primeri tega so Amalaki, Triphala ali Shatavari. Ghee je idealen za peko, praženje, cvrtje, pečenje in praženje, ne potrebuje hlajenja in pokaže, da se ob pravilni uporabi lahko obdrži tudi dlje časa. Ghee velja za zelo dragoceno rasayano. Mimogrede naj bi imela Agni spodbudne lastnosti. Ghee se lahko uporablja tudi za telo. Ko se nanese na kožo, razvije svoje hladilne, negovalne lastnosti. Posebej hranljivo zaradi visoke vsebnosti maščob. Opozoriti želimo, da morajo ljudje z visoko ravnijo holesterola ali močnejši ljudje ghee uporabljati previdno.

Ghee: 5 izdelkov

Filter

Vse cene vključujejo DDV.