Magazin

Ajurveda in medicina Ajurveda in medicina

Aurvedski zdravnik dr. Daniel Scheidbach (Gradec, Avstrija) pojasnjuje medicinske učinke ajurvedske prehrane na telo, um in duhovnost. Prejeli boste primere in nasvete na podlagi njegovih osebnih izkušenj ter izvedeli, kateri dejavniki lahko...

Ajurveda & joga - odličen duo Ajurveda & joga - odličen duo

Vse pogosteje slišimo o kombinaciji ajurvede in joge. Toda kaj se v resnici skriva za tole kombinacijo? Ali je res smiselno in kako se uporablja v praksi? Skupaj s pravo jogo iz Gradca vam tukaj ponujamo jasen pregled.

Ajurvedska ustna higiena Ajurvedska ustna higiena

Ustna votlina velja za ogledalo naše duše, zato je čiščenje in nega zob, dlesni in jezika še posebej pomembna. Za vas smo pripravili načrt, kako bi lahko v prihodnje svojo ustno higieno bolje organizirali.

Ajurvedski nasveti za lepo kožo Ajurvedski nasveti za lepo kožo

Naša polt je ogledalo naše duše. Nanjo vplivajo številni dejavniki in za naravni sijaj potrebuje ustrezno nego. Tukaj smo za vas zbrali nekaj nasvetov.

Pogosta vprašanja - hidrolati Pogosta vprašanja - hidrolati

Hidrolati postajajo vse bolj priljubljeni in se uporabljajo na številnih področjih. Najpogosteje zastavljena vprašanja so povzeta tukaj.

Zdravstvene koristi ingverja Zdravstvene koristi ingverja

Ingver je ena najpomembnejših rastlin v ajurvedi. Nič čudnega, saj ingver ponuja številne pozitivne učinke za zdravje. Več preberite tukaj.

Kaj je ajurveda? Kaj je ajurveda?

Ajurvedski način življenja postaja vse bolj priljubljen. Toda kaj pravzaprav je ajurveda? Več preberite tukaj.